ŞEKERPARE

.
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1/2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı fındık kırığı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
~4 su bardağı un
.
Şerbet: .
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
.
üzerlerine:
fındık
.
Margarin, pudra şekeri, fındık kırığı,irmik, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. (un azar azar eklenir,gerekirse ilave edilir) Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine bastırılarak birer fındık konur.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Bu arada şerbet hazırlanır.Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu eklenir.Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Şekerpareler fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra (2-3 dakika) ılık şerbet üzerlerine gezdirilir.Dinlenmeye bırakılır.

3 kişi demiş ki::

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik mubarek kurban bayramin kutlu olsun.Daha nice güzel saglikli huzur dolu bayramlar.

annemin yemekleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Ben yaparken ellerime yapışıyor.Buna bir püf noktan varsa seve seve kullanırım.Teşekkürler.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB