TAHİNLİ KURU BAKLAVA

Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir tarif...Tarifi çok sevdiğim arkadaşım Seda'dan.
.
2 adet yufka
1 su bardağı tahin
50 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su iri çekilmiş ceviz
pudra şekeri (üzeri için)
.
Yufka serilip fırçayla yağlanır. Yufkanın üzerine 1/2 su bardağı tahin gezdirilir.Onun üzerine de 1/2 su bardağı şeker ve 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz serpilir. En uç kısmından başlanarak sıkı bir rulo yapılır, iki parmak eninde verev kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. İkinci yufka için de aynı işlemi tekrarlanır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

8 kişi demiş ki::

dilek inci dedi ki...

ayy ne kadar güzel görünüyor kat kat. yapımıda kolaymış en kısa zamanda denicem Lezzet Pınarım...

Eylem dedi ki...

degişik bir tat olmuş.ellerine saglık.

Gamze dedi ki...

Pınar,en yakın zamanda ben de deneyeceğim.Ellerine sağlık

annemin yemekleri dedi ki...

Çok hoş görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr.....

pembe tatlar dedi ki...

Değişik olmuş canım ellerine sağlık...

dido dedi ki...

ellerine sağlık canım...

yesildomates dedi ki...

canım bende bubu hazır baklavalık yufkadan yaptım..ama yufkadan yapmadım..
ama gerçekten çok pratik oluyo..
ellerine sağlık.
sevgiler....

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB