KANDİL SİMİDİ



Herkese "Hayırlı Kandiller" diliyorum.Kandil simitlerinin tarifi Portakal Ağacı'ndan.

1 paket yumuşak margarin
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un (~600 gr)

üzerine:
yumurta akı + susam

Tüm malzeme yoğurulur,kolay şekil alması için 10-15 dakika derin dondurucuda bekletilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler rulo yapılır,simit şeklinde uçları birleştirilir.Simitler önce yumurta akına sonra susama bulanır.180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Çıtır çıtır ellerine sağlık canım...
emelce yemek dedi ki…
turkiyede kandillerde her pastanede satilirdi.mis gibi de kokardi sokaklar.ellerine saglik

Popüler Yayınlar