ŞEVKETİ BOSTAN

Şevketi bostan severek yediğimiz Ege ve Akdeniz'e özgü en lezzetli sebzelerden.Ayvalık tarafında "Akkız" olarak biliniyor. Doğal olarak yetiştiği ve toplanması oldukça meşakkatli olduğundan biraz pahallıya satılıyor. Ama bir yiyen bir daha vazgeçemiyor :)
.
1/2 kg şevketi bostan
300 gr kuzu eti ( kol ya da buttan kemiksiz kuşbaşı)
1 soğan
1/2 limon
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı
.
Kuzu eti ve soğan,etler suyunu salıp çekene kadar zeytinyağında sotelenir. Temizlenip yıkanmış,doğranmış şevketi bostanlar eklenir. 1,5 bardak su ve tuz eklenip düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirilir. 1 yemek kaşığı un 1/2 limon suyunda ezilir.Gerekirse biraz su eklenir.Pişen şevketi bostana eklenip 2-3 dakika daha ocakta tutulur. Ben tercih etmiyorum ama eğer istenirse terbiyeye 1 yumurta sarısı eklenebilir.

Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Ellerine sağlık canım hiç yemedim ama eminim nefis olmuştur...
ANNEMİNELİ dedi ki…
Ellerine sağlık ben hiç yemedim,işallah birgün yerim ama görüntü harika,sevgi ve saygılarrrr....
aleyna dedi ki…
arkadaşım bu şevketibostan nedir bilmiyorum.size afiyet olsun demekten başka birşey yapamam
made in funda dedi ki…
hiç yemedim ama denemek isterdim.nefis olmuş.eline sağlık canım...
yeşim dedi ki…
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.öpüyorum.sevgiler.

Popüler Yayınlar