TAHİN SOSLU KABAK TATLISI


Kabak tatlısını eşim çok seviyor,ben de en azından yılda 1-2 kez yapmaya çalışıyorum.Bu kez Antalya usulü tahinli denedik.Çok hoşumuza gitti...

1-1,5 kg kabak
2 su bardağı şeker
1-2 karanfil
Tahin ve ceviz

Kabaklar dilimlenir. Tencereye dizilip üzerine şeker serpilir. En az 2-3 saat bu şekilde bekletilip kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir.Kabaklar piştikten sonra, fırın tepsisine alınır, tencerede kalan su üzerine gezdirilip orta ısılı fırında 10 dk fırınlanır. Kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır, üzerilerine tahin gezdirip ceviz serpilir.

Yorumlar

Magia da Inês dedi ki…
Olá, amiga!
Conheci seu cantinho... maravilhoso!...
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
Você é muito talentosa...parabéns!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Unknown dedi ki…
antalyaya özgü oldugu söylenir tahinli kabak tatlısının ama ben hiç denemedim.ellerine saglık.
Pembe Tatlar dedi ki…
Tahin genelde tüm tatlılara yakışıyor ellerine sağlık canım..

Mutlu pazarlar:)
ANNEMİNELİ dedi ki…
Eski yıllarda tahanı sadece pekmez ve humusda kullanırdık,şimdi çok şeye katılıyor.Kabak üstünede yakışmış,çok hoş görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr....
sarımutfak-hande dedi ki…
kış geldimi kabak tatlısı yemek farz oluyor bayılırım bende ellerine sağlık
sevgiler

Popüler Yayınlar