UYKULUK BADEM - BOĞAZLIK


Her yıl mart-nisan aylarında, süt kuzu zamanı 1-2 kez yaparız,çok da severek yeriz.
Boğazlık yeni doğan kuzunun boğazından çıkan ceviz büyüklüğünde bir salgı bezidir. Kuzu büyüdükçe küçülür ve kaybolur. İzmir’de etten daha pahalıdır. Genellikle sipariş üzerine satılır. İstanbul ve çevresinde uykuluk olarak isimlendirilir. İzmir’in aksine, İstanbul ve çevresinde sakatat satan dükkanlarda bulunur ve etten daha ucuzdur.

1 kg boğazlık
mısır unu ya da un
zeytinyağı
kekik,karabiber,kimyon,tuz

Boğazlıklar ufak ufak doğranıp mısır unu ya da una bulanır.Kızdırılmış zeytinyağında kavrulur. Tuz,karabiber,kimyon ve kekik ilave edilir. Marul salatası eşliğinde yenir :)

2 kişi demiş ki::

sevimlimutfak dedi ki...

İlk defa duydum ama kuzu etini sevdiğim için bunuda severim herhalde. Bir araştırayım bakalım bulabilecekmiyim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

Bende uykuluk olarak bilirim nefis bir tatdır...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB