ZEYTİNYAĞLI KABAK



4-5 orta boy kabak
1  havuç
2 domates
2  kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Tuz,karabiber,pul biber
zeytinyağı
1-1,5 çay bardağı su

Üzerine: 
Kuru nane ya da kıyılmış dereotu 

Kabaklar yıkanır,üstleri kazınır,halka halka doğranır,havuçlar da temizlenip halka halka doğranır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Havuçlar eklenip 2-3 dakika sotelenir.Kabaklar ve küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Kesme şeker,tuz ve baharatlar eklenir.En son suyu konup kısık ateşte kabaklar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca ince kıyılmış dereotu veya naneyle servis yapılır.

2 kişi demiş ki::

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm ellerine sağlık canım...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Tatlılar kurabiyelerden sonra bu yemek çok iyi geldi.Eline sağlık canım

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB