TAVUKLU PİLAV


Tavuk suyuna çorbanın ardından tavuklu pilav ne güzel gider :)

2 su bardağı pirinç
3,5-4 su bardağı kaynamış su (yarısı tavuk suyu da olabilir)
sıvı yağ- tereyağ
tuz
Haşlanmış,tiftilmiş tavuk eti
arzuya göre 1 avuç haşlanmış nohut

Pirinç ayıklanıp yıkanır.Tencerde sıvı yağ-tereyağı karışımı kızdırılıp pirinçler şeffaf hal alana kadar 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Üzerine su-tavuk suyu ekenir.Tuzu ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir. (eğer haşlanmış nohut eklenecekse eklenir) Haşlanmış,tiftilmiş tavuk etiyle servis yapılır.

2 kişi demiş ki::

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerinize sağlık vazgeçilmez tatlarım arasındadır.Afiyet olsun...

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB