DAMAT PAÇASI


Bu bir Rumeli yemeği,lezzetli,besleyici ve doyurucu...

4 adet tavuk budu
3 adet yufka
sıvıyağ
yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
tereyağı

Önce yufkalar küçük parçalara bölünür,sıvı yağla harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızartılır.Bu arada tavuklar haşlanır.Küçük küçük parçalar halinde didiklenir.Fırından çıkan kızarmış yufkalar ılınmış tavuk suyu ile ıslatılır.Üzerine tiftilmiş tavuk etleri yerleştirilir.Tavuk etlerinin üstüne tereyağı ve salça ile hazırlanan sos dökülür,en üstüne de sarmısakla karıştırdığınız yoğurt dökülür.

Yorumlar

Sevil Şahin dedi ki…
pınarcım ellerine sağlık afiyet bal olsun..
anneanneninemekleri dedi ki…
Çok doyurucu ve leziz görünüyor.Ellerine sağlık.
kalpkurabiye dedi ki…
pınarcığım içimden tüm damatlara afiyet olsun demek geldi:))
ellerine sağlık canım..
YeMeK vAkTi dedi ki…
nefis görünüyor ellerine sağlık tam benlik bir yemek bu

Popüler Yayınlar