FIRINDA TERBİYELİ TAVUK


Fırında tavuğu bu kez Sevgili Eylem'in yöntemiyle denedim,çok lezzetli oldu...

1 tavuk (parçalara ayrılmış) ya da 6 adet but
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşıgı domates salçası
tuz,karabiber
sıcak su

Bütün tavuk parçalara ayrıldıktan sonra yıkanır ve derin bir kaba konur.Üzerine yarım ay şeklinde dogranmış kuru soğan,sıvı yağ,iri doğranmış sivri biber,ince kıyılmış sarımsak,karabiber,pul biber,tuz,kekik,köri ve tuz eklenir ve bütün malzemeler iyice karıştırılır.Karışım buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Sürenin sonunda buzdolabından çıkarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.3 adet domatesin kabukları soyularak ufak dograndıktan sonra tepsideki tavukların üstüne serpilir.1 yemek kaşıgı domates salçası az sıcak su ilavesi ile ezilir ve tavuğun üstüne gezdirilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.


6 kişi demiş ki::

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.içinde tavuk olan herşeye varım

emelce yemek dedi ki...

goruntusunden belli lezzeti eline saglik

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

pınarcım ellerine sağlık tatlım
afiyet bal olsun
sevgiler

Mahperi dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Yapımıda çok pratik.

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

oyy oy,ne güzel de kızarmış,gel beni ye diyo ordan :) ellerine sağlık canım,afiyet olsun..

Gizemli Tatlar dedi ki...

fırın yemekleri her zaman favorimdir, hele de tavukluysa...ellerine sağlık.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB