CEVİZLİ EKMEK (kek kalıbında)


Evde yapılmış,mis gibi kokan ekmek gibisi var mı ? Bu kez makinede değil,kek kalıbında yaptım :)

1,5 su bardağı ılık su
40 gr yaş maya
4-4,5 su bardağı beyaz un (isteğe göre 3 bardağı kepekli un olabilir)
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
susam
 
Maya 1,5 su bardağı suyun içinde eritilir. Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ilave edilir. Mayalı su ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir. Malzemeler elle karıştırılıp yoğrulur. Hamur ılık bir yerde yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonunda hamur tekrar yoğrulur. Yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir.Üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür,bolca susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirilir.

4 kişi demiş ki::

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım evde yapılan ekmekler giisi yok sahidende ellerine sağlık:))
bende yapacağım cevizli ekmek:)

derya dedi ki...

Canım misler gibi ellerine sağlık sı
cakken yemesine doyulmaz öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

elinize sağlık mi gibi gerçekten sevgiler

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgiler.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB