FIRINDA LEVREK



4 adet levrek
2 soğan
2-3 patates
tane karabiber
defne yaprağı
1 limon
zeytinyağı
tuz

Temizlenmiş levrekler yıkanır,suları süzülür.Patates ve soğanlar halka halka doğranır. Fırın tepsini yağlanır. Patateslerin ve soğanların yarısı tepsiye dizilir.Üzerine hafif tuzlanmış balıklar dizilir. Kalan patates ve soğanlar, dilimlenmiş limon, tane karabiber, defne yapraklarını balıkların üzerine yayılır. 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. Tepsinin üzeri folyo ile kaplanır. Önceden ısınmış 200 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Son 15 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyo açılır.)

6 kişi demiş ki::

Begonvilli Ev dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bu mevsim levrekler de şahane.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

tamda mevsimi yani
enfes ellereine saglik sevgiler...

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor ıspanakta enfes.Mutlu pazarlar öpüyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı pazarlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

Saygılar.

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Harika görünüyor canım. Bence bu ara bol bol balık tüketilmeli. Ellerine sağlık..

misketlimonu dedi ki...

Canım balık istedi şimdi :) Ellerine sağlık, harika bir görüntü..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB