AYVA TATLISI



4 adet ayva
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 adet karanfil

süslemek için :

1 su bardağı süt + 1 poşet krem şanti

ya da

kaymak
çekilmiş ceviz

Ayvalar ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir, ayvalar kararmamaları için soğuk limonlu suda bekletilir. Her yarım ayvanın göbeğine, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su konur. Karanfiller ve ayvanın çekirdekleri de renk vermesi için ayvaların üzerlerine serpilir, (bu şekilde rengi turuncu oluyor. Kırmızı olmasını isterseniz, çok az kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz) Ayvalar ocakta kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.Soğuyunca çukurlarına kaymak ya da krem şanti konup, ceviz ile süslenir.

6 kişi demiş ki::

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler.Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir tatlı
hayırlı bayramlar

Begonvilli Ev dedi ki...

Bugün Fuat Bey de ayva tatlısı tarifi vermiş. Her ikinizinki de nefis görünüyor. Nasıl canım çekti anlatamam. Ellerinize sağlık.

aslı dedi ki...

Bu sene ayvalar hem çok bol hem çok lezzetli. Bol bol tatlısını, reçelini yapıp yiyeceğiz ne güzel. Çok lezzetli olmuş ellerinize sağlık.
Hayırlı bayramlar, sevgiler.

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kurban Bayramınız mübarek olsun.

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB