ÇİKOLATALI ÇÖREK


Çayın yanında nefis giden çikolatalı çöreklerim var :) Aynı tarifle cevizli,zeytinli,peynirli,patatesli... çörekler yapabilirsiniz.


1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı un


içi :
2 paket çikolata (80 gr x2) veya damla çikolata
tereyağı ya da margarin (yumuşak)


üstü:
1 yumurta sarısı
toz şeker


Tüm malzeme karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur. 45 dakika dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılıp dikdörtgen şekilde açılır.Hamura yumuşak tereyağı sürülür. Küçük parçalara kırılmış çikolatalar serpilir,hamur uzun kenarından rulo yapılır. Elde edilen rulo bıçakla 3-4 cm aralıklarla kesilir.Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

9 kişi demiş ki::

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Katkattat diye bir şey vardı eskiden. içinden çikolata çıkan üzeri şekerli milföyden bir tatlı. Sanırım ona benziyor bu yaptığınız. Ben pek severdim:) Ellerinize sağlık.

susamcorekotu dedi ki...

ayyyy bu nasıl lezzet şöleni böyle:))))) enfes olmuştur şifa olsun inşallah

susamcorekotu dedi ki...

ayyyy bu nasıl lezzet şöleni böyle:))))) enfes olmuştur şifa olsun inşallah

Gamze dedi ki...

Şimdi olsa da yesek!Ellerine sağlık arkadaşım...Gamze

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok güzel olmuş çöreklerin..
Ben zeytinli,peynirli veya patateslisini deneyebilirim sanırım:)
Mutlu akşamlar,tatlı haftalar diliyorum..
sevgilerimle..

lezzet sarayı dedi ki...

nefis nefis ellerine sağlık.

emelce yemek dedi ki...

cikolatali nefis olmustur eline saglik

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

bende sevgili nazlıya katılıyorum kat kat tat a benzemiş ellerine sağlık pınarcığımm:))
harikasın:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB