TERBİYELİ ET HAŞLAMA


Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerdendir haşlama...Artık kızımın da en çok sevdiklerinden :)

6-8 adet kuzu gerdan ya da böbrek yatağı
7-8 adet arpacık soğan
1-2 diş sarımsak
6-7 adet patates
2 havuç
zeytinyağı
karabiber,tuz,kekik

Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un

Etler,iri doğranmış patatesler,halka halka doğranan havuçlar,arpacık soğan ve ince ince doğranmış sarımsak düdüklü tencereye konur.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir.Zeytinyağı,tuz,karabiber ve kekik ilave edilir.15 dakika pişirilir.Bu arada yumurta sarısı,limon suyu ve un çırpılır.Düdüklü tencerenin kapağı açılınca etin suyundan terbiyeye eklenir,terbiye yemeğe karıştırılır,5 dakika daha pişirilip servis yapılır.

3 kişi demiş ki::

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

ellerine sağlık canım,haşlama çok sağlıklı ve lezzetli oluyor.bizim ailedede çok seviliyor.sevgiler.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Az önce yemek yememe rağmen bu görüntü ağzımı sulandırdı eline sağlık Pınarcım...

BETÜLCE dedi ki...

Oğlumun çok sevdiği bir yemek ama bu şakilde terbiyeli yapmamıştım böylesinide yapıcam daha vitaminli ellerine sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB