ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


1 küçük lahana
1-1,5 su bardağı pirinç
3-4 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1-2 domates
nane,karabiber,tarçın,tuz,yenibahar
arzuya göre bir tutam dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2 su bardağı su ( pirincin cinsine göre değişebilir)

Lahananın yaprakları ayrılıp yıkanır,kaynar tuzlu suda haşlanır.İnce doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur. Dolmalık fıstık ilave edilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç eklenip pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.Rendelenmiş domatesler kavrulmakta olan pirince ilave edilir. Su ,şeker,tuz ve diğer baharatlar eklenir.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir,dinlendirilir.Limon suyu, kuş üzümü ilave edilip karıştırılır.Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır. Hazırlanan içle sarılır. Tencerenin altına lahana yaprakları serilir,sarmalar dizilir. Aralara limon dilimlenip konulur.Üstü lahana yapraklarıyla örtülür. 1 su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

5 kişi demiş ki::

birdutmasali dedi ki...

ne çok özledim tadını ..
eline sağlık canım
sevgiler

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

ellerine sağlık canım bende 3gün önce yapmıştım:)) nefis görünüyor

GÜLOANNE dedi ki...

ohh nefis olmuş ellerine sağlık

sevda deniz dedi ki...

lahana sarmasını sevmeyen yoktur sanırım.ben etlisi yerıne zeytinyağlısını tercih ederim.ellerinize sağlık.

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Çok severim lahana sarmasını heleki zeytinyağlıysa. Ellerine sağlık. Şifa olsun.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB