ZEYTİNYAĞLI PIRASA



1/2 kg pırasa
2 havuç
4 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Havuçlar ve pırasalar yıkanıp ayıklanır.Halka halka doğranır.Zeytinyağında pırasalar,havuçlar ve salça birlikte kavrulur. Üzerini kaplayacak kadar su,limon suyu,şeker ve tuz eklenip tencerenin kapağı örtülür.Havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Yıkanmış pirinçler ileve edilir.10 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk servis edilir.

7 kişi demiş ki::

BETÜLCE dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş zeytinyağlıları severim.

Limon çiçekleri dedi ki...

Pırasaaa!Çok severim.ellerine sağlık enfes görünüyor..

Swotpisces dedi ki...

Elinize sağlık, ama ben bir türlü sevemiyorum pırasayı. :(

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

haftasonu bizde yaptık miss gibi ne güzel yedik vallahi tam mevsimi hemde sağlık deposu:D

derya dedi ki...

Canım bayılırım pırsasaya buz gibi ve limonlu olursa ellerine sağlık öpüyorum.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Pınarcığım nefis bir görüntü ellerine sağlık herkese de yarasın bu güzel yemek sevgiler...

birdutmasali dedi ki...

ne çok sever ve yaparım..
afiyetle canım
sevgiler.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB