ETLİ PAZI SARMASI


2 demet pazı
300 gr kıyma
1 soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber,nane
1 çay bardagı pirinç
1 avuç içi bulgur

Pazılar yıkanır,sapları kesilip üzerlerine kaynar su dökülür.Bu şekilde 5 dakika kadar bekletilir,süzülür.Kıyma,soğan,yıkanmış pirinç,bulgur,salçalar,zeytinyağı ve baharatlar iyice karıştırılır. Daha sonra pazılar ikiye bölünerek  kalın damarları çıkartılır,iç konularak sarılır. Tencereye dizilir, Üzerine 1 su bardağı su eklenir.Kapağı kapatılıp kısık ateşete pişirilir.Piştikten sonra yoğurtla servis yapılır.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
sarımsaklı yoğurtlu bayılırım pazı dolmasına.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık pazı sarması
na bayılırım öpüyorum.
sarımutfak-hande dedi ki…
yumuşacık mis gibi
ellerine sağlık canım
kalpkurabiye dedi ki…
canım Pınarcığım,
ellerine emeklerine sağlık son günlerde çok sık görür oldum bayılıyorum:)
YeMeK vAkTi dedi ki…
Ellerine sağlık canım çok severim pazı dolmasını
lezzet sarayı dedi ki…
pınarcım ellerine sağlık harika olmuş çok severim yumuşacık pazı sarmasını.
ellerine sağlık canım ben hiç denemedim rahmetli annem arada yapardı:))görüntüsü çok nefis

Popüler Yayınlar