PAPAZ YAHNİSİ (Soğan Yahni)


Bana babaannemi,çocukluğumu hatırlatan eski bir lezzet...

500 gr kuşbaşı dana eti
30 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı
karabiber, tuz
kimyon,defne yaprağı

Arpacık soğanlar ve sarımsaklar ayıklanır,sarmısaklar ince ince doğranır,düdüklü tencereye zeytinyağı konur, etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Soğan ve sarımsaklar ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur.Tuz ve baharatlar eklenir.Etlerin üstünü örtecek kadar su koyulur,tencerenin kapağı kapatılır. Mandalı indirildikten sonra 20 dakika pişirilir. Pilavla servis yapılır.

8 kişi demiş ki::

lezzet sarayı dedi ki...

vallahi harika olmuş.ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Anneanne babaanne lezzetleri onların elinden midir bilemiyorum bambaşka oluyor ellerine sağlık Pınarcığım. Prensesi öpüyorum sevgiler...

sevda dedi ki...

papaz yahnisini ilk defa duydum.neyse öğrenmişde oldum buarada.çok lezzetli olduğu resımden belli arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

Pınarcığım;
ellerine sağlık canımm:))
yahnin nefis görünüyor..

Pembe Tatlar dedi ki...

Eşimde çok sever elerine sağlık canım...

Tarifkolik - Öznur dedi ki...

Bende ilk kez duydum :) ellerine sağlık, sevgilerimle..

ceren_do dedi ki...

Siteniz çok güzel ve faydalı..

lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

hunerlieller dedi ki...

harika bir tarif.elinize saglık.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB