BALIK BUĞULAMA


Canım annemin nefis buğulaması... Panga balığından yapmıştı,tadına doyamadık

1/2  kg. fileto çıkarılmış balık (panga,dilbalığı,mezgit ya da fener balığı)
4 adet defne yaprağı
4 adet patates
10-12 adet mantar
3 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
zeytinyağı
tane karabiber,tuz

Fileto balıklar yıkanıp iri parçalar halinde kesilir,yayvan bir tencereye dizilir. Halka halka doğranmış patatesler,ince doğranmış sivri biberler,ince ince çentilmiş sarımsaklar ve doğranan mantarar balıkların üzerine yerleştirilir.Domateslerin kabuklarını soyulup, halka halka doğranır.Maydanoz ince ince kıyılır.Balıkların üzerine yerleştirilir.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırılıp balığın üzerine dökülür.Defne yaprakları aralara serpiştirilir.Üzerini örtecek kadar su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.Hafif ateşte 30 dakika kadar pişirilir.

Yorumlar

afiyet sifalar olsun canim ellerine saglik nefiss görünüyor.. sevgiler
Unknown dedi ki…
hmm bir balık sever olarak hayır demem.
sevgilerimle canımmm
Gülcan dedi ki…
çok lezzetli görünüyor yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum sevgilerimi gönderiyorum.
humeyra dedi ki…
Annenizin ellerine sağlık. Sebzeli buğulamalara bayılıyorum ben de. Balığın tadı bir başka güzel oluyor böyle pişince.
Bu arada etkinliğimize davet etmeye geldim sizi. Kahvaltı ile ilgili her türlü tarifler katılabilirsiniz.
http://humeyraninyeri.blogspot.com/
kalpkurabiye dedi ki…
Pınarcığım;
ellerine sağlık sevgili Anneciğinin..
onların elinden herşey başka güzel..

Popüler Yayınlar