OTLU GÜL BÖREK


3 yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt

iç:
1/2 kg karışık ot (ıspanak,pazı,ısırgan..)
1 soğan ya da 2-3 pırasa
2-3 haşlanmış patates
tuz,pul biber
(arzuya göre beyaz peynir de eklenebilir)

üzerine :
yumurta sarısı

Önce böreğin içi hazırlanır.Rondodan geçirilen soğan zeytinyağında pembeleştirilir.Yıkanıp doğranan otlar ilave edilir.Suyunu salıp hafifçe çekene kadar pişirilir.Tuz ve pul biber ilave edilir.Ocaktan alınınca haşlanıp ezilen patatesler eklenir. 3 yufka üst üste konur,4'e bölünür.12 üçgen parça elde edilir.Yağ-su ve yoğurttan oluşan sos hazırlanarak üçgen yufkalara fırçayla sürülür.İç konup rulo yapılır,kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.Bütün üçgenlere aynı işlem uygulanır.Yağlamış tepsiye börekler dizilir.Artan sos böreklerin üzerine paylaştırılır.Börekler 1/2 saat kadar dinlendirilir.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürürlüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
offff.bu börek yenmezmi arkadaşım.ellerine sağlık.nasılda canım çekti.sevgiler.
kalpkurabiye dedi ki…
Pınarcığım,
ellerine sağlık canımm:)
nasılda belli oluyor egelisin:)
otlu börekleri bende çok seviyorum bizdede ebegümeçli yaparlar:)
nefis görünüyor canım..
sevgiler..
mutlu günler.
Unknown dedi ki…
Pınarcım ellerinne sağlık karnımda aç bu harika börekler olsa süper olurdu öpüyorum.
Aycan dedi ki…
Börek olunca akan sular durur.Ellerinize kollarınıza sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
Unknown dedi ki…
HMM BOL OTLU NESFİ BİR BÖREK GÖRDÜM SANKİ:)
ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE..
Öcal-Mutfak-Esra dedi ki…
börekler harika görünüyor,ellerinize sağlık.
afiyet sifalar olsun canim nefiss görünüyor böreklerin..sicacik sevgiler

Popüler Yayınlar