KARİDES GÜVEÇ


1 kg. (dondurulmuş) karides
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber
kaşar peyniri rendesi
arzuya göre domates,yeşil biber


Karidesler çözülmeleri beklenmeden bol suda haşlanır. (Renkleri beyazlayıp, boyutları küçüldüğünde pişmiş demektir) Bir tavada kızdırılan zeytinyağına karidesler eklenir.Rengi kızarana kadar kavrulur (bu aşamada istenirse küp küp doğranmış domatesler ve ince doğranmış yeşil biber eklenir.) Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsaklar ve baharatlar eklenir.Altı kapatıldıktan sonra tereyağı ilave edilip karıştırılır.Güveç kaplarına paylaştırılır.Üzerlerine kaşar rendesi serpilip 5-10 dakika fırınlanır.



Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım özlettin kendini ellerine sağ
lık enfes görünüyor öpüyorum.
mutfagabuyrun dedi ki…
karides yemiyorum ama üstünde kaşar erimiş ya.süper olmuş arkdaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
ebru dedi ki…
Hımm karides güveç nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
yemekbiraşk dedi ki…
tam bizlik olmuş bu yemek:)
eline sağlık sevgiler..
kalpkurabiye dedi ki…
canımm ellerine sağlık olsun:))
karides güveçler şahane görünüyor:))
çok çok öpüyorumm:))

Popüler Yayınlar