ALTIN TOP BÖREK


Tarif Sofra dergisinden...Gülay'da görünce aklıma düştü :)

3 adet yufka
1 kutu krema (200 ml)

iç harcı:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber, kimyon,tuz

üzeri :
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu

Sıvı yağda soğan ve kıyma kavrulur. Baharatlar eklenir. Üç yufka üst üste serilir. Üçünçü yufkanın üzerine fırça ile krema sürülür. Yufka 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça da 5'e bölünür. (üçgen şeklinde) Kıymalı harç her bir üçgene eşit şekilde paylaştırılır. Muska böreği yapar gibi başlanıp daha sonra yufkanın ucundan tutulup, yumak sarar gibi yuvarlak olacak şekilde sarılır. Avuç içinde sıkıştırılarak daha yuvarlak olması sağlanır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

Yorumlar

nesrin dedi ki…
Cok lezzetli görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...
mutfagabuyrun dedi ki…
börek çok değişik ve süper olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Öznur dedi ki…
30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR
Unknown dedi ki…
değişik bir lezzet gibi görünüyor ..
ellerine sağlık :)nefisler..
Unknown dedi ki…
Canım çok farklı olmuş ellerine sağlık öpüyorum.
Unknown dedi ki…
bende görmüştüm bu börekleri ellerine sağlık...

Popüler Yayınlar