ETLİ BEZELYE


Yaz sonunda derin dondurucuya attığım son bezelyeleri etli yaptım. Yaz lezzetlerini özlemişiz...

1/2 kg taze bezelye

250-300 gr kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
1 kuru soğan
1-2 havuç
1 büyük patates
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
zeytinyağ
tuz

Düdüklü tencerenin içine zeytinyağı konur,etler ve rondodan geçirilmiş soğan,sarmısaklar eklenir.Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Salçalar eklenir,kavrulmaya devam edilir.Küçük küçük doğranmış havuç,patates ve bezelyeler ilave edilir.Üzerini geçecek kadar su konup tuzu eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır,mandalı indirildikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir.

0 kişi demiş ki::

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB