KREMALI TAVUK SOTE


1/2 kg kemiksiz but (kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı krema
zeytinyağı
tuz,karabiber
1 su bardağı su
1 paket mantar (ben koymadım)

Kuşbaşı doğranmış tavuk butları tencereye alınır.Zeytinyağı eklenir,suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Üzerine su eklenir.Tuz,karabiber,baharatlar ilave edilir.Tavuklar haşlanana kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.Tavuklar piştikten sonra krema,az suda ezilmiş un eklenir.5 dakika daha pişirilip pilavla birlikte servis yapılır.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Tavuk canavari olan ben, tabagi alip kaçiyorum!! Ellerine saglik canim! Mutlu bir pazar gûnû diliyorum!!!
YeMeK vAkTi dedi ki…
Ellerine sağlık canım suyuna ekmek bana bana yemelik olmuş :)

Popüler Yayınlar