EKŞİLİ ET YEMEĞİ (Prişil i Limon)


İclal Aydın'ın kitabını okurken rastladım bu tarife...İlk fırsatta da denedim.Başarılı bir lezzet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Kaybolan ve Yaşayan 100 Tarifiyle İzmir Sefarad Mutfağı isimli kitaptan Prişil i Limon (ekşili et yemeği)...

1/2 kg kuşbaşı et (kuzu but kullandım)
l kahve fincanı sıvı yağ
l çorba kaşığı un
l bardak su
tuz,maydanoz, limon suyu ve arzuya göre sanmsak.

Unu tahta bir kaşıkla suda eritilir. Üzerine doğranmış maydanoz ve limon suyu ilave edilir. Et, yağ ve su ile yumuşayınca kadar pişirilir. (ben düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirdim) Pişmiş et süzüldükten sonra üzerine hazırlanan sos ilave edilir. Kısık ateşte tahta kaşıkla sos krema haline gelinceye kadar pişirilir. (Etle sosun krema haline getirilmesi servisten 15 dakika önce yapılmalıdır)

1 kişi demiş ki::

sevda dedi ki...

değişik bir tarif olmuş canım.denemedim ama çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB