MİNİ PASTALAR




Dünkü postumdan sonra gelen sorulardan yola çıkarak öncelikle şuna açıklık getirmek istiyorum  :) Ben bir kız meslek lisesinde edebiyat öğretmeniyim.Yukarıdaki nefis pastalar 11.sınıf pastacılık bölümü öğrencilerimin atölye dersinde hazırladığı pastalar...Tarifi aynen aktarıyorum :

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

(kakao-ıspanak)

Krema :
1 lt süt
140 gr mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
250 gr şeker (büyük 1 su bardağı)
150 gr krema

Şeker ve yumurtalar kar gibi olana kadar çırpılır.Sonra un ilave edilip karıştırılır.Kakaolu yapılacaksa renk verecek kadar kakao (~2-3 yemek kaşığı) eklenir.Ispanaklı yapılacaksa 7-8 ıspanak yaprağı robottan geçirilip kek hamuruna ilave edilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip hamur dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Kremayı hazırlamak için sütün yarısı bir tencereye alınıp kaynatılır.Diğer yarısına şeker eklenip şeker eriyene kadar karıştırılır.Ardından nişasta eklenir.Tamamen karıştıktan sonra 2 yumurta sarısı ilave edilip iyice karıştıılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökülür.(sütün kesilmemesi için hızlıca karıştırılır) Muhalebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir.Ilınana kadar karıştılır.Ayrı bir yerde krema çırpılır.Sertleştikten sonra ılınmış muhallebiye eklenir. (sıcakken eklenirse krema erir,istenen sonuç elde edilemez.) Krema eklendikten sonra 5 dakika mikserle çıpılır.

Pişmiş ve soğumuş olan kek kalıplarla kesilir.Her parça 2-3 kata bölünür.Kalıbın tabanına kesilen kek katlarından biri yerleştirilir.Kek kalınlığı kadar krema konur,diğer katla kapatılır.Üzerleri arzuya göre süslenir.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım maşallah öğrencilerinde senin
gibi hamaratlar pastalar süper hep
sinin ellerine sağlık öpüyorum.
mutfagabuyrun dedi ki…
süper çocuklar maşallah canım.ellerine kollarına sağlık hepsinin.harika olmuş.sevgiler.
Aycan dedi ki…
Pastalar nefis üstü.Öğrencilerin ellerinize sağlık.
Unknown dedi ki…
Süppperrr!! Bayıldımmm!! Öğrencilerinizin ellerine sağlık...
Unknown dedi ki…
Hepsi de birbirinden şahane olmuşlar,öğrencilerinin ve senin ellerinize,emeklerinize sağlık..
Muhabbetle..
Miskokulu Lezzetler dedi ki…
Pınarcığım öğrencilerinin ellerine sağlık hepsi de harika gözüküyor tarifini alıyorum izninle sevgiler...
kalpkurabiye dedi ki…
canımm kızlar bir harika:)
maşallahhh:))
ne yetenekli kızlarımız var dimi ama:)
çok şanslısın:)
Unknown dedi ki…
çok güzel görünüyorlar yalnız bir şey merak ettim bu pastada yoğurt yağ ve kabartma tozu yok nasıl olurlar acaba?
Unknown dedi ki…
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun...
BlogDünyam dedi ki…
Davetiye: Merhabalar;
Daha önceden yapmış olduğum çalışmalar bulunmaktadır. Lakin bu aralar REKLAMLAŞALIM kampanyası ile hem arkadaşlığımızı hemde hitimizi arttırmak amacıyla bu yola başvurdum. Reklam tipi ne olacak nasıl olacak ona blog sayfamda bakabilirsiniz. Şimdiden geldiniz reklamlaştık ve birbirimize destek olduk varsayıyorum. İlginize ve alakanıza teşekkür ederim.
BlogMame…
Sayfa Linki: http://www.blogmame.com/2011/07/reklamlasalm.html
MELEXY dedi ki…
denenmesi lazım mutlaka bu tariflerin :)
www.blogreklam.tk dedi ki…
Davetiye: Merhabalar;
www.blogreklam.tk ücretsiz reklam verme imkanını ayaklarınıza getirdi=)
İki dakikada ömür boyu size destek olacak kampanyalarla blogreklam.tk adresi ile karşınızdayım. Reklamcılıkta ileri seviyelere çıkmak ve her hafta kazanan sitenin büyük boy reklamını yapma ön koşulu ile sizi ve sayfanızı kendi blogreklam sayfama davet ediyorum.İlginize ve alakanıza teşekkür ederim…
BlogReklam.Tk
Sayfa Linki: http://www.blogreklam.tk/2011/07/reklam.html

Popüler Yayınlar