ETLİ PATLICAN


Patlıcana devam ... :))


1 kg patlıcan
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası

Etler haşlanır. Patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kızgın yağda hafifçe kızartılır. (ben philips airfryer da kızarttım) Fırın tepsisine patlıcanlar döşenir. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsaklar, haşlanan etler, küp küp doğranan domatesler ve halka halka doğranan biberler yayılır. 1 bardak etsuyunda 1 yemek kaşığı salça ezilir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bu sos etli patlıcanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. (gerekirse su ilave edilir) Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Yorumlar

LeylaK dedi ki…
çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık Lezzet Pınarııı...

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
mutfagabuyrun dedi ki…
yemekte yemek olmuş yani canım.başka söze gerek yok bence.ellerine sağlık.
Gülcan dedi ki…
lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
kalpkurabiye dedi ki…
ellerine sağlık tatlım..
bloğunun yeni yüzü çok güzel olmuş:))
Canım sevdaya katılıyorum ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
herşey ço kgüzel olmuş...zahide
made in funda dedi ki…
bayıldığım bir lezzet.ellerine sağlık..
Nigar SARGIN dedi ki…
Patlıcanlı yemeklere asla yorum yapmadan geçmem.En sevdiğim sebze olduğundan harika görünüyor canım ellerine sağlık.:)

Popüler Yayınlar