PANCAR TURŞUSU


1 kg pancar
1 su bardağı sirke (ben elma ve üzüm sirkesini yarı yarıya kullandım)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar su


Pancarlar güzelce yıkanır. Derin bir tencerede yeteri kadar su ile pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.(çatal batacak kadar yumuşamalı,fazla değil ) Bir kasede sirkeler,dövülmüş sarımsaklar ve zeytinyağ karıştırılır. Haşlanmış pancarların kabukları soyulur, arzu edilen şekilde ve büyüklükte doğranır. Sirkeli karışım ile pancarın haşlama suyundan bir miktar iyice karıştırılır.Pancarlar bir kavanoza doldurulur,hazırlanan karışım üzerine dökülür. Buzdolabında bekletilir. Yaklaşık bir hafta sonra yenebilir.




5 kişi demiş ki::

meltem dereli dedi ki...

güzel gözüküyor KİŞİSEL BLOGGUM

Radyo Dinle dedi ki...

Sıra dışı bir tarif olmuş elinezine emeğinize sağlık Tşkrler..

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Hiç yapmadım ama çok lezzetli bir şey :)

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Ne de güzel görünüyorrr :)

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

pancarı çok tüketmezdim yeni alıştım ama çok sevdim çok güzel bir lezzeti var eline sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB