PANCAR TURŞUSU
1 kg pancar
1 su bardağı sirke (ben elma ve üzüm sirkesini yarı yarıya kullandım)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar su
Pancarlar güzelce yıkanır. Derin bir tencerede yeteri kadar su ile pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.(çatal batacak kadar yumuşamalı,fazla değil ) Bir kasede sirkeler,dövülmüş sarımsaklar ve zeytinyağ karıştırılır. Haşlanmış pancarların kabukları soyulur, arzu edilen şekilde ve büyüklükte doğranır. Sirkeli karışım ile pancarın haşlama suyundan bir miktar iyice karıştırılır.Pancarlar bir kavanoza doldurulur,hazırlanan karışım üzerine dökülür. Buzdolabında bekletilir. Yaklaşık bir hafta sonra yenebilir.
Yorumlar
Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
Huma S.
www.cay-makineleri.com