PRATİK İÇLİ KÖFTE



Uzun zamandır aklımda içli köfte yapmak vardı ama biraz uğraştırıcı göründüğü için sürekli erteliyordum,ta ki...Mutfak Güncesi'nde bu tarife rastlayana kadar.Gerçekten adı üstünde PRATİK...Ama lezzeti pratik olmayanı aratmıyor :) Silikon kek kalıplarını kullandım,biz çok beğendik,deneyin siz de beğeneceksiniz...
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
1 yumurta
200 gr kıyma
1 büyük soğan
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz,karabiber
Zeytinyağı
Bulgurun üzerine kaynar su dökülerek 10 dakika kabarması beklenir. İçine rendelenmiş patatesler,yumurta,salça,tuz ve karabiber katılıp yoğrulur. Bu arada zeytinyağında kıyma ve soğan kavrulur,ocak kapaıldıktan sonra ceviz,tuz ve karabiber katılır. Muffin kalıpları
yağlanır,yoğrulan bulgur, eller ıslatılarak kalıplara yerleştirilir.İçlerine kıymalı harç konur. Üzerleri bulgurla kapak yapılarak iyice bastırılarak kapatılır.Önceden ısırılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar