ENGİNAR DOLMASI

Enginarın her şekli güzel... Dolması,pilavı,çorbası,salatası,zeytinyağlısı,baklalısı,bezelyelisi, etlisi :)

6-8 adet enginar
1-1,5 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz,karabiber
arzuya göre nane,reyhan,maydanoz

Enginarlar ayıklanıp temizlenir,pirinç yıkanır,içine taze soğan,kuru soğan,dereotu ince ince doğranır.(arzuya göre maydanoz,salça,nane,reyhan da konur) Tuzu,karabiberi eklenir.Zeytinyağıyla karıştırılır.Enginarların içi doldurulur.enginarların yarı hizasına gelinceye kadar limonlu su konur.kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirilir.

(Pirinçleri çiğden koymak yerine isterseniz soğanla birlikte kavurup enginarları doldurabilirsiniz)

9 kişi demiş ki::

sarımutfak dedi ki...

hiç bu şekilde yapmamıştım
ellerine sağlık cnm
sevgiylekal

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

derya dedi ki...

Pınarcığım ellerine sağlık çok değişik ve lziz olmuş sevgiler..

derya dedi ki...

Pınarcığım ellerine sağlık çok değişik ve lziz olmuş sevgiler..

neslihan dedi ki...

Şu enginarı denemek bi nasip olmadı,tadını merak ettim,en kısa zamanda deneyeceğim canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

eldivenlerim dedi ki...

hiç denememiştim, değişik bir tarif, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar güzel bir tarif.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

*Güller hep ellerinde açsın,
ama dikenleri batmasın.
Sevda hep seni bulsun,
ama seni yaralamasın.
Mutluluk hep yüreğine dolsun,
ama beni unutturmasın..

Defnenin Annesi dedi ki...

uzun zamandir böyle bir tarif ariyorum.
Ellerinize saglik harika görünüyor...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB