ENGİNAR DOLMASI
6-8 adet enginar
1-1,5 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz,karabiber
arzuya göre nane,reyhan,maydanoz
Enginarlar ayıklanıp temizlenir,pirinç yıkanır,içine taze soğan,kuru soğan,dereotu ince ince doğranır.(arzuya göre maydanoz,salça,nane,reyhan da konur) Tuzu,karabiberi eklenir.Zeytinyağıyla karıştırılır.Enginarların içi doldurulur.enginarların yarı hizasına gelinceye kadar limonlu su konur.kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirilir.
(Pirinçleri çiğden koymak yerine isterseniz soğanla birlikte kavurup enginarları doldurabilirsiniz)
Yorumlar
ellerine sağlık cnm
sevgiylekal
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerinize saglik harika görünüyor...