EKLER PASTA

Hafta sonu arkadaşlarımız için yaptığım ekler pasta. Hazır aldığımı sandılar ama yanıldılar :) Yapımı çok basit ve sonuç harika. Bir kısmını ekler,bir kısmını da profiterol olarak hazırladım.Profiterol resimleri bir sonraki yazımda.Gelelim tarife...
.
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı un
2 yumurta
1 fiske tuz

Krema:
1/2 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
.
Üstüne çikolata sosu (Dr.Oetker'in hazır çikolata sosu 2 bardak sütle hazırladım)
.
Önce krema malzemeleri bir tencerede karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir,soğumaya bırakılır.Tencereye 1 bardak su konup kaynatılır. (tercihen teflon tencere) Sıvı yağ eklenir. Yavaş yavaş un eklenip karıştırılır.Bu şekilde 5 dakika pişirilir.Altı kapatılır.Ilınınca tek tek yumurtalar eklenip mikserle karıştırılır. Hamura elle ya da krema sıkma torbasıyla şekil verilir. (Parmak parmak şekillendirirseniz ekler,küçük toplar yaparsanız profiterol oluyor) Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Ilındıktan sonra sandviç gibi ortalarından kesilip aralarına krema konur.Çikolata sosu tarifine göre hazırlanıp soğutulur. Servis yapılırken üzerlerine dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
.
Ekler pastalarımı P.D.Ç.S. 46 ya ev sahipliği yapan Nurmutfakta'ya yolluyorum.

14 kişi demiş ki::

eldivenlerim dedi ki...

Mmmmmm, muhteşem bir görüntü, enfes gözüküyorlar, ellerine sağlık arkadaşım....

Canan dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Resmen beni ye diye bağırıyorlar. Sen bu işi biliyorsun Lezzet Pınarı!

Öpüldün şekercim,
Canan

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık gerçekten hazır gibi olmuş...

Ayse Pamuk dedi ki...

Nasıl severim anlatamam elcağızlarına sağlık

meltem dedi ki...

bayılıyorum yaptıklarına..
ellerine sağlık enfes görünüyo

hamur için kullandığın sıvıyağ, hangisi olablir yani zeytinyağ olur mu mesela
bi de çikolota sosu hazır satılanlar mı?
teşekkürler

nurmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor .katılımın için çok teşekkür ederim yine beklerim....sevgiler

annemin yemekleri dedi ki...

Süper görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrr.....

Eylem dedi ki...

eşim bayılır bu pastaya bende sık sık yaparım.ellerine saglık.

TAZE NANE dedi ki...

Çok lezzetli ve harika görünüyor yani.
Muhteşem, hemde çok severim.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

çooooook güzel olmuş ekler pastan...ellerine sağlık...kolay gelsin...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

çooooook güzel olmuş ekler pastan...ellerine sağlık...kolay gelsin...

Nursel dedi ki...

Sevgili Pınar.....
bloğunuzda yayınladığınız tarifleri genellikle deniyorum.Dünde Ekler tarifini denemeye karar verdim.Çünkü resimde harika görünüyordu...Oğlumunda sevdiği türden olduğu için akşam kolları sıvadık..Ama sonuç hayal kırıklığı oldu.Tarifiniz üzerine hazırladığım hamur asla kabarmadı.Hatta yaparkende bir eksik var mı acaba diye düşünmedim değil..Çünkü hamuru kabartacak ne maya nede kabartma tozu vardı.Tepsiye koyduğum şekilde pişti...Tabii bizede sadece kremasını ve sosunu yemek kaldı....

sarı mutfak-hande dedi ki...

süperler
ellerine sağlık

PINAR dedi ki...

bütün güzel yorumlar için çok teşekkürler.
Nursel Hanım,denemenizde başarısız olmanıza çok üzüldüm ancak malzemelerde herhangi bir eksik yok,maya ya da kabartma tozu kullanmıyoruz.Hamurlar piştikleri zaman kabarıyorlar,içleri boş kalıyor.Fırın soğuyana kadar çıkarmamanızı tavsiye edebilirim,yoksa hamurlar sönebilir.Soğuduktan sonra sandiviç gibi ayırıp içine krema doldurun.
Bence bu tarife bir şans daha verin :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB