EKLER PASTA
Hafta sonu arkadaşlarımız için yaptığım ekler pasta. Hazır aldığımı sandılar ama yanıldılar :) Yapımı çok basit ve sonuç harika. Bir kısmını ekler,bir kısmını da profiterol olarak hazırladım.Profiterol resimleri bir sonraki yazımda.Gelelim tarife...
.
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı un
2 yumurta
1 fiske tuz
Krema:
1/2 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
.
Üstüne çikolata sosu (Dr.Oetker'in hazır çikolata sosu 2 bardak sütle hazırladım)
.
Önce krema malzemeleri bir tencerede karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir,soğumaya bırakılır.Tencereye 1 bardak su konup kaynatılır. (tercihen teflon tencere) Sıvı yağ eklenir. Yavaş yavaş un eklenip karıştırılır.Bu şekilde 5 dakika pişirilir.Altı kapatılır.Ilınınca tek tek yumurtalar eklenip mikserle karıştırılır. Hamura elle ya da krema sıkma torbasıyla şekil verilir. (Parmak parmak şekillendirirseniz ekler,küçük toplar yaparsanız profiterol oluyor) Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Ilındıktan sonra sandviç gibi ortalarından kesilip aralarına krema konur.Çikolata sosu tarifine göre hazırlanıp soğutulur. Servis yapılırken üzerlerine dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
.
Ekler pastalarımı P.D.Ç.S. 46 ya ev sahipliği yapan Nurmutfakta'ya yolluyorum.
.
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı un
2 yumurta
1 fiske tuz
Krema:
1/2 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
.
Üstüne çikolata sosu (Dr.Oetker'in hazır çikolata sosu 2 bardak sütle hazırladım)
.
Önce krema malzemeleri bir tencerede karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir,soğumaya bırakılır.Tencereye 1 bardak su konup kaynatılır. (tercihen teflon tencere) Sıvı yağ eklenir. Yavaş yavaş un eklenip karıştırılır.Bu şekilde 5 dakika pişirilir.Altı kapatılır.Ilınınca tek tek yumurtalar eklenip mikserle karıştırılır. Hamura elle ya da krema sıkma torbasıyla şekil verilir. (Parmak parmak şekillendirirseniz ekler,küçük toplar yaparsanız profiterol oluyor) Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Ilındıktan sonra sandviç gibi ortalarından kesilip aralarına krema konur.Çikolata sosu tarifine göre hazırlanıp soğutulur. Servis yapılırken üzerlerine dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
.
Ekler pastalarımı P.D.Ç.S. 46 ya ev sahipliği yapan Nurmutfakta'ya yolluyorum.
Yorumlar
Öpüldün şekercim,
Canan
ellerine sağlık enfes görünüyo
hamur için kullandığın sıvıyağ, hangisi olablir yani zeytinyağ olur mu mesela
bi de çikolota sosu hazır satılanlar mı?
teşekkürler
Muhteşem, hemde çok severim.
bloğunuzda yayınladığınız tarifleri genellikle deniyorum.Dünde Ekler tarifini denemeye karar verdim.Çünkü resimde harika görünüyordu...Oğlumunda sevdiği türden olduğu için akşam kolları sıvadık..Ama sonuç hayal kırıklığı oldu.Tarifiniz üzerine hazırladığım hamur asla kabarmadı.Hatta yaparkende bir eksik var mı acaba diye düşünmedim değil..Çünkü hamuru kabartacak ne maya nede kabartma tozu vardı.Tepsiye koyduğum şekilde pişti...Tabii bizede sadece kremasını ve sosunu yemek kaldı....
ellerine sağlık
Nursel Hanım,denemenizde başarısız olmanıza çok üzüldüm ancak malzemelerde herhangi bir eksik yok,maya ya da kabartma tozu kullanmıyoruz.Hamurlar piştikleri zaman kabarıyorlar,içleri boş kalıyor.Fırın soğuyana kadar çıkarmamanızı tavsiye edebilirim,yoksa hamurlar sönebilir.Soğuduktan sonra sandiviç gibi ayırıp içine krema doldurun.
Bence bu tarife bir şans daha verin :)