İÇ BAKLALI ENGİNAR


İşte karşınızda mükemmel ikili :Bakla ve enginar ...

6-7 adet enginar
1/2  kg iç bakla
2 kuru soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
2 kesme şeker,tuz
1/2 demet dereotu

Zeytinyağında soğanlar kavrulur.Çanak şeklindeki enginarlar ( isterseniz çanakları 4'e bölebilirsiniz) ve ayıklanmış baklalar eklenir.1-2 dakika çevrilir.Üstlerini örtecek kadar su konur.Limon suyu,şeker ve tuz da eklenir. Bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. (Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.) Ilınınca baklalar enginar çanaklarının içine doldurulur,üstleri dereotuyla süslenir.

6 kişi demiş ki::

Gönülünce dedi ki...

Baklalı enginar yemeği nefis olmuş...Tam bol zamanı iken sık yapmalı...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Elinize sağlık.Enginarın tüm yemekleri harika oluyor.Sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerinize sağlık.enginarı severim bu şekilde denemedim.sevgiler.

humeyra dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

BİZİM ICIN HERSEYE KATLANAN, HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN, DEGERI BICILEMEYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNELERİNE … ANNELER GUNUNÜZ KUTLU OLSUN

Adsız dedi ki...

Pınarım eline sağlık çok güzel görünüyor bir tabak göndersene :)))

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB