İÇ BAKLALI ENGİNAR
İşte karşınızda mükemmel ikili :Bakla ve enginar ...
6-7 adet enginar
1/2 kg iç bakla2 kuru soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
2 kesme şeker,tuz
1/2 demet dereotu
Zeytinyağında soğanlar kavrulur.Çanak şeklindeki enginarlar ( isterseniz çanakları 4'e bölebilirsiniz) ve ayıklanmış baklalar eklenir.1-2 dakika çevrilir.Üstlerini örtecek kadar su konur.Limon suyu,şeker ve tuz da eklenir. Bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. (Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.) Ilınınca baklalar enginar çanaklarının içine doldurulur,üstleri dereotuyla süslenir.
Yorumlar
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com