PATLICAN MUSAKKA



Bu yılın ilk patlıcan musakkasını yaptım. Özlemişiz...

5 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
300 gram kıyma
2-3 adet domates
2-3 yeşil biber
1 kaşık domates salçası
zeytinyağı
Tuz,karabiber
1 su bardağı su

sıvı yağ (kızartmak için)

Patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konup 20 dk kadar bekletilir.Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. Geniş bir borcama ya da tepsiye alınır.Bu arada zeytinyağında ince doğranmış soğan,sarımsak ve kıyma kavrulur. Domates,yeşil biber, tuz, karabiber eklendikten sonra 5 dakika pişirilir. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine yayılır. 1 su bardağı su salçayla karıştırılıp üzerlerine dökülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.

6 kişi demiş ki::

ebru dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Pek severim patlıcan musakkayı yanında pilav ve buz gibi bir cacıkla süper olur valla.

emelce yemek dedi ki...

cok severim patlicaniurlu yemegini eline saglikn hert

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

bunun ismini biz hayli tartışmiştık ben otutturma dedim eşim musakka biz erzurumda farklı diyoruz dışarda farklı neyse ellerine sağlık canım selamlar

annemineli dedi ki...

Canım patlıcan yemeklerine bayılırım.Yaptığın yemeğin adını bende musakka diye biliyorum.Ellerine sağlık,sevgilerrrr....

PINAR dedi ki...

Yorumlar için teşekkürler,ben de sebzeler çiğden konursa oturtma,kızartılırsa musakka olur diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba
Çok güzel görünüyor süper eline sağlık sevgilerimle hoşça kal.

nurdanorguler

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB