ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI


Sevimli,tombul Girit kabaklarıyla nefis bir dolmaya ne dersiniz ?

6-7 adet Girit kabağı
200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber,tuz
zeytinyağı

Pirinçler yıkanır.Soğan rondodan geçirilip kıymayla karıştırılır.Diğer tüm malzeme eklenip harmanlanır.Kabaklar yıkanıp temizlenir,tepeleri şapka şeklinde kesilir,kabak oyacağı ile içleri oyulur. Hazırlanan içle üstleri bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Üzerlerine şapkaları kapatılıp düdüklü tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak su eklenip düdüklü tencerenin mandalı indirildikten sonra 10 dakika pişirilir.

4 kişi demiş ki::

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bu sevimli tombul Girit kabakları ile bende dolma yaptım gerçekten de nefis oluyor.Elinize sağlık.Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh miss gibi bayılırım elelrine sağlık canım....

Aylin dedi ki...

NEFİSSS ELLERİNE SAĞLIKK

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB