ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI
Sevimli,tombul Girit kabaklarıyla nefis bir dolmaya ne dersiniz ?
6-7 adet Girit kabağı
200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber,tuz
zeytinyağı
Pirinçler yıkanır.Soğan rondodan geçirilip kıymayla karıştırılır.Diğer tüm malzeme eklenip harmanlanır.Kabaklar yıkanıp temizlenir,tepeleri şapka şeklinde kesilir,kabak oyacağı ile içleri oyulur. Hazırlanan içle üstleri bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Üzerlerine şapkaları kapatılıp düdüklü tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak su eklenip düdüklü tencerenin mandalı indirildikten sonra 10 dakika pişirilir.
Yorumlar