PEYNİRLİ LAZANYA


Suböreği lezzetinde nefis bir lazanyaya ne dersiniz ? Sevgili Öznur'un tarifini kullandım.Ama ben "Barilla Lazanya" kullandığım için lazanyaları haşlamadım,iyice tembel işi oldu yani :)

12 adet lazanya
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
(bu sos yerine beşamel sos da kullanabilirsiniz)

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arasına:
beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Peynir ezilip maydanoz içine doğranarak iç harç hazırlanır. Erimiş tereyağı,süt ve yumurta çırpılır.

Tencereye lazanyaları haşlamak için su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Daha sonra lazanyalar içine atılarak 7-8 dakika pişirilir. Sudan çıkar çıkmaz lazanyalar tepsiye dizilir.  (ben bu aşamayı atlayıp lazanyaları doğrudan yağlanmış kare borcama dizdim)

Fırın kabı yağlanır. Bir kat lazanya dizilip üzerine hazırlanan sos ve peynirli harç yayılır.Lazanyalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.

En son kat lazanya ile kaplanır.Kalan sütlü karışım üzerine dökülür.200 derecede pişirlir. Fırından almadan 5-6 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
 

8 kişi demiş ki::

lezzet sarayı dedi ki...

kolay falan ama nefis görünüyor.

sevda dedi ki...

bende ilk bakınca su böreği sanmıştım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık canım nefiss olmuş
sevgiler

Limon çiçekleri dedi ki...

Anaaa!Su böreği olmuş buu!Kesinlikle denemek lazım..Ellerine sağlık.

Hayat Cafe dedi ki...

Lazanyayı çok severim.
Peynirlisine denemeliyim.
Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

yeşim dedi ki...

çok güzel olmuş canım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.sevgilerimle...

Aycan dedi ki...

Börek tadında olmuş.Ellerine sağlık canım.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canım görürü görmezz ayy börek gibi olmuş dedim:)
sende öyle yazmışsın:)
ellerine sağlık canımm:)
mutlu pazarlar:)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB