PEYNİRLİ LAZANYA
Suböreği lezzetinde nefis bir lazanyaya ne dersiniz ? Sevgili Öznur'un tarifini kullandım.Ama ben "Barilla Lazanya" kullandığım için lazanyaları haşlamadım,iyice tembel işi oldu yani :)
12 adet lazanya
1/2 su bardağı süt
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
(bu sos yerine beşamel sos da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Arasına:
beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Peynir ezilip maydanoz içine doğranarak iç harç hazırlanır. Erimiş tereyağı,süt ve yumurta çırpılır.
Tencereye lazanyaları haşlamak için su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Daha sonra lazanyalar içine atılarak 7-8 dakika pişirilir. Sudan çıkar çıkmaz lazanyalar tepsiye dizilir. (ben bu aşamayı atlayıp lazanyaları doğrudan yağlanmış kare borcama dizdim)
Fırın kabı yağlanır. Bir kat lazanya dizilip üzerine hazırlanan sos ve peynirli harç yayılır.Lazanyalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.
En son kat lazanya ile kaplanır.Kalan sütlü karışım üzerine dökülür.200 derecede pişirlir. Fırından almadan 5-6 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Yorumlar
sevgiler
Peynirlisine denemeliyim.
Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
sende öyle yazmışsın:)
ellerine sağlık canımm:)
mutlu pazarlar:)