ETLİ PATLICAN


Patlıcana devam ... :))


1 kg patlıcan
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası

Etler haşlanır. Patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kızgın yağda hafifçe kızartılır. (ben philips airfryer da kızarttım) Fırın tepsisine patlıcanlar döşenir. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsaklar, haşlanan etler, küp küp doğranan domatesler ve halka halka doğranan biberler yayılır. 1 bardak etsuyunda 1 yemek kaşığı salça ezilir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bu sos etli patlıcanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. (gerekirse su ilave edilir) Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

8 kişi demiş ki::

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık Lezzet Pınarııı...

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

sevda dedi ki...

yemekte yemek olmuş yani canım.başka söze gerek yok bence.ellerine sağlık.

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık tatlım..
bloğunun yeni yüzü çok güzel olmuş:))

GÜLOANNE dedi ki...

Canım sevdaya katılıyorum ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

herşey ço kgüzel olmuş...zahide

defneylebirlikte dedi ki...

bayıldığım bir lezzet.ellerine sağlık..

Baharatın Kızı dedi ki...

Patlıcanlı yemeklere asla yorum yapmadan geçmem.En sevdiğim sebze olduğundan harika görünüyor canım ellerine sağlık.:)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB