ETLİ PATLICAN
Patlıcana devam ... :))
1 kg patlıcan
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Etler haşlanır. Patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kızgın yağda hafifçe kızartılır. (ben philips airfryer da kızarttım) Fırın tepsisine patlıcanlar döşenir. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsaklar, haşlanan etler, küp küp doğranan domatesler ve halka halka doğranan biberler yayılır. 1 bardak etsuyunda 1 yemek kaşığı salça ezilir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bu sos etli patlıcanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. (gerekirse su ilave edilir) Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Yorumlar
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
bloğunun yeni yüzü çok güzel olmuş:))