OKLAVADAN SIYIRMA


Bayram tatlılarından...

1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik olacak şekilde sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1 dilim limon suyu
1 çimdik tuz
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un

Açmak için :
Nişasta

Üzeri için:
200 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti :
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker

Yumuşak bir hamur yoğrulur. Elde edilen yumuşak hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayırılır.
Her beze nişasta ile açılır. Ortadan bıçakla kesilir.İçine dövülmüş ceviz serpilip oklavaya sarılır,büzüştürülür.Oklavadan düzgün bir şekilde çıkartılarak tepsiye dizilir. Diğer yarısına da aynı işlem uygulanır. Bütün bezelere aynı işlem tekrarlanır.Tereyağı ve sıvı yağı birlikte kızdırılıp tatlının üzerine dökülür. Bu arada şerbet hazırlanır.Tatlı önceden ısıtılmış fırında 180 pişirilir.Şerbet ılıkken ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine dökülür. (Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok leziz görünüyor uzun zamandır buralarda kimse yoktu hoş geldiniz
Endüstriyel Mutfak Servisi olarak bloğunuzu beğendik.
Adsız dedi ki…
Muhteşem görünüyor.
öztiryakiler servisi olarak teşekkür ederiz.
remta satış dedi ki…
çok iyi görünüyor.
Ranza modelleri dedi ki…
ranza modelleri olarak tebrik ederiz
RanzaSepeti dedi ki…
ranza sepeti olarak sizi tebrik ederiz
Ranza Çeşitleri dedi ki…
ranza çeşitleri olarak sizi tebrik ederiz
egitimweb dedi ki…
Paylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Eğitim Haber ve Hidroponik

Popüler Yayınlar