OKLAVADAN SIYIRMA
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik olacak şekilde sıvı yağ1,5 su bardağı su
1 dilim limon suyu
1 çimdik tuz
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un
Açmak için :
Nişasta
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti :
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker
Yumuşak bir hamur yoğrulur. Elde edilen yumuşak hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayırılır.
Her beze nişasta ile açılır. Ortadan bıçakla kesilir.İçine dövülmüş ceviz serpilip oklavaya sarılır,büzüştürülür.Oklavadan düzgün bir şekilde çıkartılarak tepsiye dizilir. Diğer yarısına da aynı işlem uygulanır. Bütün bezelere aynı işlem tekrarlanır.Tereyağı ve sıvı yağı birlikte kızdırılıp tatlının üzerine dökülür. Bu arada şerbet hazırlanır.Tatlı önceden ısıtılmış fırında 180 pişirilir.Şerbet ılıkken ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine dökülür. (Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra)
Yorumlar