DOLAMA BÖREK
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt ya da yoğurt
iç:250 gr kıyma
1 patates
1 domates
1 sivri biber
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
ya da
Ispanaklı peynirli
Üstüne 1 yumurta sarısı
susam-çörek otu
Bir tavaya zeytinyağı konur,kıyma soğanla kavrulur. Patates rendelenir.Halka halka doğranmış biber,sonra da küp küp doğranmış domates ve tuz,karabiber eklenir. Başka bir yerde yumurta, sıvı yağ ve süt çırpılırak sos hazırlanır. Bir yufka serilir,ikiye bölünür,üzerine bolca sos sürülür.Yufkanın uzun kısmına iç yayılıp rulo şeklinde sarılır.Gül böreği gibi sarılır. Yuvarlak tepsinin ortasına yerleştirilir.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Gül böreğinin etrafına rulolar dolanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Ben kıymalı olana susam,ıspanaklı peynirliye çörek otu serptim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Yorumlar