YUFKA MANTISI

İşte kolay,pratik ve lezzetli bir yemek.

4 yufka
200 gr. kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı et suyu
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı,kırmızı biber

Bir yufka serilir.İkiye bölünür.Yağ ve yoğurt karıştırılıp üzerine sürülür.Kıyma-soğan-karabiber karıştırılıp uzun kenarına yayılır,kenarları kapatılıp rulo yapılır.Birer parmak kalınlığında kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürülür.200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca üzerine sıcak et suyu dökülüp 10 dakika kadar sıcak fırında bekletilir. Bu arada sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli kızdırılmış tereyağı hazırlanır.Arzuya göre biraz salça da katılabilir.Mantılar sarmısaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edilir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar