EVDE LAVAŞ KEYFİ
Lavaş ekmeğini biz çok severiz.Pazar sabahı lavaş yapmayı denedim,o kadar güzel oldu ki sık sık yapmaya karar verdim.İçine ne arzu ederseniz onu koyun (peynir-domates,köfte,döner,kavrulmuş kıyma... vb.) sarın ve afiyetle yiyin :) Yapılışı da çok basit...İşte tarfimiz:
1/2 paket yaşmaya (2 yemek kaşığı toz maya da olabilir)
2 yemek kaşığı şeker
3 bardak un
Tuz
Yeterince ılık su (yaklaşık 1/2 su bardağı)
Yaş maya ılık suyla ezilir.Şeker,tuz ve unla hamur yoğrulup yarım saat kadar dinlendirilir. Kabarınca suya batırılmış bir yemek kaşığı hamur kopartılıp unlu bir zeminde merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Önceden ısıtılmış teflon tavada önlü arkalı pişirilir.
Yorumlar