MUNİSE'DEN CEVİZLİ SARMA BÖREK

3 hazır yufka
1 yumurta
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Lor veya çökelek
1 yumurta ve sıvı yağ karıştırılır. Yufkanın biri açılır. Karışım üzerine sürülür. Üzerine bir avuç dolusu ceviz içi, onun üstüne bir avuç dolusu çökelek serpilir. İkinci ve üçüncü yufka için de aynı işlem uygulanır. Üst üste dizilen yufkalar sıkıca rulo yapılır. İkişer parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir. Artan yağlı yumurtalı karışımdan üzerlerine sürülür. Daha önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Çıtır çıtır olur. Afiyet olsun.
Yorumlar